Home
Colofoon
Wie zijn wij?
Geschiedenis
Agenda
Wie is wie?
Gezocht!
Foto's
Pietenband
Contact
Sitemap
Interessante links

Blaaskapel "de Rijntappers"

Enige informatie over “de Rijntappers”:

In 1984 is, dankzij het enthousiasme van een aantal leden welke meer wilden dan alleen maar marsmuziek spelen bij de plaatselijke drumband, blaaskapel “de Rijntappers” ontstaan.

Sinds 1990 is deze blaaskapel (als zelfstandige vereniging) dankzij de inzet van de leden welke uit de verre omtrek van Zoeterwoude komen uitgegroeid tot een graag geziene gast bij een diversiteit aan festiviteiten. Vanaf begin 1995 is als standaard-tenue gekozen voor het zgn. evenementenorkest-outfit.
Hierdoor behoort het ‘boerenblaaskapel’ tijdperk bijna tot het verleden….


Landelijke bekendheid genieten ‘de Rijntappers’ door de vele optredens welke zij voor verschillende theaterbureau’s jaarlijks mogen doen… Dankzij deze bureau's (zij verzorgden de kleding bij de diverse optredens) is opgetreden als o.a. paashaas, pierrot, narren, piraten en eskimo’s.

In de loop der jaren werden winkelcentra in steden als Alphen a/d Rijn, Amsterdam, Bergen op Zoom, Haarlem, H.I. Ambacht, Hoofddorp, Houten, Stede Broeck (bij Enkhuizen), Veenendaal en Weert een ‘muzikaal' bezoek gebracht.

Uiteraard blijven ook serenades op bruiloften en partijen deel uit maken van het redelijk grote aantal optredens welke wij jaarlijks doen.


Zwarte pietenband:
Zowel binnen- als ver buiten de regio treden wij met heel veel succes op in dit
seizoen-gebonden outfit tijdens intochten en andere festiviteiten welke rond de Goedheiligman plaatsvinden. In de loop der jaren zijn zowel voor evenementen-organisaties alsmede in eigen beheer zeer veel afwisselde optredens gedaan van een uurtje op bedrijfsfeesten tot “hele” dagen in winkelcentra. Helaas kunnen in deze periode van 3 à 4 weken niet alle aanvragen in een optreden worden omgezet!! Vroeg een optie nemen is mogelijk, doch is dit geen garantie dat ook daadwerkelijk opgetreden kan worden.
Het combineren van aanvragen is ieder jaar weer een redelijk succes, waarbij zo veel als mogelijk aanvragers toch ‘de Rijnpieten’ op hun feest binnen mogen/kunnen halen.